Όροι Χρήσης – Μεταφορικά

Το Mparlas.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης βιβλίων – eshop και αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρίας ΜΠΑΡΛΑΣ ΧΑΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα, ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 5, ΤΚ 24100, ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΦΜ 033317695 και ΤΗΛ 2721028599. Με την είσοδό του στο on-line βιβλιοπωλείο ο επισκέπτης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους παρόντες όρους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου. Σε περίπτωση ΜΗ αποδοχής οιουδήποτε όρου χρήσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση του eshop.

1. Αγορά

Κατά την αγορά αλλά και την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρήστης καθοδηγείται βήμα προς βήμα από τις αυτόματες υποδείξεις του συστήματος. Η παραγγελία θα αρχειοθετείται. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα αποστέλλεται στο χρήστη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα που θα πιστοποιεί την παραλαβή της παραγγελίας. Εάν κατά την εκτέλεση της παραγγελίας συμβεί κάποιο λάθος με ευθύνη της εταιρείας, η τελευταία έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει το λάθος. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης, προ της ολοκλήρωσης της παραγγελίας, θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την παραγγελία και να τη διορθώσει.

2. Ασφάλεια

Για την επιπρόσθετη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών, αυτές γίνονται με το σύστημα ασφαλείας της Τράπεζας Eurobank. Έτσι, κατά τη διαδικασία αγοράς μέσω πιστωτικής, ο πελάτης αυτόματα μεταφέρεται σε secure server (ασφαλή διακομιστή) στην υπηρεσία της Τράπεζας Eurobank. Όλα τα στοιχεία που μεταβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον πελάτη, καθώς και η μεταφορά τους από την Τράπεζα στη VISA ή MasterCard καλύπτονται από τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης SSL. Στην περίπτωση αυτή δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια ελέγχου και χρέωσής της. Το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας του eshop έχει πιστοποίηση SSL. Έτσι, οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε στο eshop μέσω πιστωτικών καρτών είναι απόλυτα ασφαλείς. Το όνομα χρήστη, ο κωδικός σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας θα πρέπει να τηρούνται απόρρητα με δική σας ευθύνη.

3. Τρόποι Πληρωμής

Στο eshop διατίθενται οι ακόλουθοι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής:
1. Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, η οποία χρεώνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της οικείας τράπεζας. Δεκτές κάρτες Visa, Mastercard.
2. Με αντικαταβολή μετρητοίς σύμφωνα με το σύστημα αντικαταβολών που εφαρμόζει η εταιρεία αποστολών. Η αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδος.
3. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: EUROBANK: GR7202601280000150200601928
Η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να καταργήσει κάποιον/ους από τους παραπάνω τρόπους πληρωμής ή να υιοθετήσει άλλους, αφού προηγουμένως τροποποιήσει το παρόν κείμενο.

4. Αποστολή – Διαθεσιμότητα

Οι αποστολές θα γίνονται στον τόπο που μας έχει υποδείξει ο πελάτης με τρόπο τον οποίο επιλέγει η εταιρεία. Εφόσον το παραγγελλόμενο προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο στις αποθήκες μας και εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που να μας αναγκάζουν να αναστείλουμε προσωρινά ή μόνιμα τις πωλήσεις ενός προϊόντος, οι αποστολές θα γίνεται προσπάθεια να εκτελούνται εντός 24-48 ωρών.

5. Τιμές Προϊόντων

Στις τιμές που αναγράφονται δίπλα από κάθε προϊόν ως τελική τιμή περιλαμβάνεται και ο εκάστοτε νόμιμος ΦΠΑ. Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος αποστολής. Το συνολικό κόστος (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) επιβεβαιώνεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

6. Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία

Οι παρόντες όροι χρήσης, η χρήση του on-line βιβλιοπωλείου και οι συναλλαγές μέσω του on-line βιβλιοπωλείου διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος από τους παρόντες όρους ήθελε κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, η ακυρότητα ή ακυρωσία αυτή δε θα επηρεάσει την ισχύ των λοιπών όρων. Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του on-line βιβλιοπωλείου ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια της Καλαμάτας.

7. Πολιτική επιστροφών

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πωλήσεως εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας. Για την υπαναχώρηση απαιτείται email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του eshop ή μήνυμα στην φόρμα Επικοινωνίας στον ιστότοπο του eshop.

Ελαττωματικά και κακέκτυπα βιβλία / προϊόντα, αντικαθίστανται με έξοδα του eshop, εφόσον υπάρξει σχετική γνωστοποίηση με ηλεκτρονικό μήνυμα ή άλλο τρόπο επικοινωνίας.

8. Τρόποι και έξοδα αποστολής

  • Όταν το βάρος του δέματος είναι έως 2 κιλά το κόστος μεταφορικών είναι 1,61 € +ΦΠΑ
  • Όταν το βάρος του δέματος είναι έως 5 κιλά το κόστος μεταφορικών είναι 2,8 € +ΦΠΑ
  • Όταν το βάρος του δέματος είναι έως 10 κιλά το κόστος μεταφορικών είναι 4,8 € +ΦΠΑ
  • Όταν το βάρος του δέματος είναι πάνω απο 10 κιλά τα μεταφορικά είναι Δωρεάν
  • Το κόστος Αντικαταβολής είναι 0,81 € +ΦΠΑ